19 Ekim 2009 Pazartesi

Kabile sistemi yeni yeni oluşmaya başlamış ve insanlar birbirleriyle yaşayabilmek için kurallara ihtiyaç duyar olmuştu.
Fiziksel görünüşe ; seks ve sosyallik olgularının yeni yeni ve tesadüfen oluşmaya başlaması , kabile hayatının ilkel olması ve muasır medeniyetler seviyesine asırlar kalması nedeniyle önem verilmezdi. saç sakal biribirlerine karışmış beyler ve bıyıklı hanımlarla çürük dişli ve kokan kabile bireyleri birbirlerinden rahatsızlık duymaya başlamıştı bile.

Homurtular ve "günümüzdeki adıyla" fiziksel tacizle birbirlerini tanımaya gayret eden aciz bedenler şimdiden düzeni sağlamaya ihtiyaç duydular ve kuralların 4000 yıl önceye denk gelen bulunuşunun temeli atıldı.

Oluşturulan bu kurallara herkes uydu fakat , "bizim zamanımızda gençler böyle miydi" lerle kınanan ergenler hariç.
Onlar insanların kurallarına, baskılarına - daha 2 gün olmasına rağmen" uzatıp kirlettiği saçları , çürük dişleri ve asi ruhlarıyla karşı geliyorlardı. ve tam bu noktada ,
işte tam bu noktada töre cinayeti ve aile içi şiddet bu aciz toplumda baş gösterdi sevgili dostlarım.

Ne yazık ki insanlarda saygı kalmamış , ar namus cereyan etmişti anacım.
Birbirleriyle yaptıkları tartışma ; vay efendim hamurhomurdagaturulyaru dan ; fransız kökenli diğer eski insanın mösyöğphranseömpöghtre demesiyle son buluyor , tartışmanın sonucunu hala eak ediyordum.
Fakat diğer yandan ergenler yerde buldukları otları kurutup , sarıp , ateşi icad edip , ucunu yakıp kafayı bulmaya başlamışlardı bile.
Ne olacak bu gençlerin hali diyen Acep Vahip Tandoğan adlı kabileler başkanının para kaldırmak için önce parayı icad edip sonra da Geniz Direği atlı yardım kuruluşunu kurdurup içerden yönetmesiyle tarihteki ilk dolandırıcılık girişimi yapılmış bulundu.
Ve kabilelerde durum buyken ortalığı tam anlamıyla bok götürüyordu.
Bu durumdan kurtulmak için önce gençleri değiştirelim diyen kabile büyükleri aralarında düşündüler ve okul açmaya karar verdiler.

Okula izmandur gibi teyze ve amcalardikip tüm ergen gençliği oraya gitmeye zorladılar. Kapıdaki gençleri okula almayıp traşa gönderen amcalar bu psikolojik işkenceyi de yetersiz buldular.
Ne yapalım da bu çocuklar kafayı yesin , ne yapalım da hepsini paketleyip aykırı ve kendisine ait düşüncelere sahip olamayan bireyler haline getirelim diye düşündüler ve simgesel olarak önce kıyafeti icad edelim sonra da hepsine aynı kıyafeti giydiririz diyip tüm gençleri paket haline getirip aralarındaki , benliklerini , kişiliklerini oluşturan o güzel farkları en aza indirgediler.
Ve böylece , kurallar, töre , ateş , para , dolandırıcılık , okul , forma icad edildi , tekerlekse kuşum aydının atalarına dayanmaktadır. Gelecek yazıda detaylıca belirtilecektir. sevgiler.

2009-2010 eğitimö ğretim süreci 9. sınıf tarih ödevi , icad hipotezi. arz eder öperler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder